|
Podróż do Szwecji
|
|
05-03-2011, 16:15
|
|||
|
|||
|
Podróż do Szwecji
Serdecznie witam Forumowiczów
![]() Może zacznę w sposób nieoficjalny, mianowicie: niedawno zrodził mi się w głowie pomysł wyjazdu na kilka dni do Szwecji w celu czysto rekreacyjnym/turystycznym. Dlatego zwracam się do Was-jako, iż jesteście doświadczeni w tych sprawach-abyście zechcieli mi udzielić kilku informacji na podane pytania. (zaznaczę, iż jako nastolatce zależy mi na tanich opcjach) Tak więc oto i one: -transport-jako opcję transportu wybrałam prom i z tego co zdążyłam się zorientować koszt w jedną stronę wyniósłby mnie ok. 300zł. (Gdynia-Karlskrona) Dlatego kieruję do Was pytanie-czy znacie inne warte polecenia opcje transportu właśnie w takim przedziale cenowym lub tańsze oferty promu? -zakwaterowanie-również orientowałam się w hotelach, jednakże bardziej interesują mnie tańsze opcje-motele, kwatery prywatne. Czy możecie wskazać jakieś oferty? (Byłoby dobrze, gdyby znajdowały się w wyżej wspomnianym Karlskrona lub okolicach). I teraz kieruję ostatnie pytanie. Czy pobyt w Karlskrona to dobry pomysl, czy warto wyjechać do jakiejś miejscowości kilkadziesiąt kilemetrów dalej, gdzie pewnie byłoby taniej lub może wskazalibyście jakiś prom, który dopływa do innych miast. Z góry dziękuję za pomoc (za przeczytanie posta również).
|
|||
|
Reklamy:
|
|
|
|
05-03-2011, 17:14
|
|||
|
|||
|
RE: Podróż do Szwecji
Dobrym pomysłem jest przelot wizzair do Sztokholm skavsta ( jak zarezerwujesz bilet dużo wczesniej to bedziesz miała dobrą cene ).
Pytanie czy chcesz coś pozwiedzać czy tylko być w Szwecji ? Tańsze od promu , czasami ludzie plynący promem mają wolne miejsce w aucie i ogłaszają sie w internecie wiec zawsze może byc trochę taniej niz na własna reke |
|||
|
05-03-2011, 20:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2011 20:58 przez ewa669.)
|
|||
|
|||
|
Oczywiście chcę pozwiedzać, ale nie będę ukrywać, że nawet sam pobyt w Szwecji i rozmowa ze Szwedami by mnie usatysfakcjonowała.
Tak więc cenne są dla mnie każde wskazówki (dziękuję plonk ), bo jestem w temacie zupełnie zielona.Swoją drogą...doczytałam, że takie zakwaterowanie w prywatnych domach to rzadkość w Szwecji. Zgadza się?
|
|||
|
05-03-2011, 22:04
|
|||
|
|||
|
tu masz stronkę http://www.visitsweden.com/sweden/ tam znajdziesz co warto zobaczyć. W prywatnych domach zdecydowanie rzadkość.
Pogadać pogadasz większość zna angielski |
|||
|
05-03-2011, 22:07
|
|||
|
|||
|
warto rozważyć opcje z przelotem do skavsty z tamtad masz autobus do sztokholmu a tam jest co pozwiedzać
|
|||
|
05-06-2011, 21:45
|
|||
|
|||
|
W takim razie będę intensywnie myśleć nad lot samolotem. Bardzo dziękuję za podpowiedzi.
|
|||
|
05-08-2011, 15:22
|
|||
|
|||
|
Zapraszamy do Szwecji
![]() Jak masz jeszcze jakieś pytania pisz chętnie odpowiemy Ogłoszenia nieruchomości |
|||
|
05-26-2011, 09:59
|
|||
|
|||
|
W takim przedziale cenowym na bank znajdziesz tanie linie lotnicze. Dziś np. wizz proponuje przelot za ... 3 zł
http://www.sky4fly.net/bilety-lotnicze-sztokholm.html
|
|||
|
05-26-2011, 22:24
|
|||
|
|||
(05-26-2011 09:59)saturn napisał(a): W takim przedziale cenowym na bank znajdziesz tanie linie lotnicze. Dziś np. wizz proponuje przelot za ... 3 zł napewno za 3 pln |
|||
|
05-31-2011, 08:46
|
|||
|
|||
|
No na pewno
Czerwono na białym napisane. |
|||