Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wizyta lekarska
11-19-2011, 14:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-20-2011 18:37 przez Weronika.)
Wizyta lekarska
Witam chciałbym uzyskać kilka ważnych informacji a mianowicie:
jestem od trzech miesiecy w szwecji z rodziną, mam legalną pracę, od czego powinienem zacząć będąc tu taj, gdyż chcem się tu osiedlić. Proszę nie pisac że pracodawca załatwia wszystko bo to nieprawda.
jak jest z lekarzem, czy musze mieć karte europejską z nfz,i inne sprawy urzedowe jakie nalezy pokolei załatwić gdzie isć i co składać pokolei najlepiej w podpunktach niemuszą być opisane tylko wymienić gdzie pokolei iść. będę bardzo wdzięczny
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-20-2011, 18:45
RE: Wizyta lekarska
(11-19-2011 14:53)kotlet37 napisał(a):  Witam chciałbym uzyskać kilka ważnych informacji a mianowicie:
jestem od trzech miesiecy w szwecji z rodziną, mam legalną pracę, od czego powinienem zacząć będąc tu taj, gdyż chcem się tu osiedlić. Proszę nie pisac że pracodawca załatwia wszystko bo to nieprawda.
jak jest z lekarzem, czy musze mieć karte europejską z nfz,i inne sprawy urzedowe jakie nalezy pokolei załatwić gdzie isć i co składać pokolei najlepiej w podpunktach niemuszą być opisane tylko wymienić gdzie pokolei iść. będę bardzo wdzięczny

Witaj! Jesli posiadasz legalna prace od 3 miesiecy, to musisz rowniez miec juz wszystkie formalnosci za soba, takie jak twoj personnummer, adres zamieszkania, rejestracja w skatteverket i försäkringskassan, gdyz jak pisales pracujesz. Pracodawca ma prawny obowiazek zalatwienia takich formalnosci, wiec radze ci sie zglosic przede wszystkim do niego. Jezeli chodzi o rodzine to, najlepiej zaczac od rejestracji w migrationsverket, potem kolejno rejestracja w skatteverket i försäkringskassan.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości